Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Plnenie úloh v boji proti COVID-19


Plnenie úloh v boji proti COVID-19
Príslušníci Práporu podpory velenia Pozemných síl intenzívne spolupracujú v plnení úloh v boji proti šíreniu ochorenia COVID-19.
V súčasnosti zabezpečujú úlohy na podporu policajného zboru v spoločných zmiešaných hliadkach, na hraniciach okresov a tiež na kontrolách hraničných priechodov Vrbovce, Moravské Lieskové, Horné Srnie, Lysá pod Makytou a Drietoma. Ďalej zabezpečujú plnenie úloh vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne a v Nemocnici s poliklinikou v Ilave. Značnou mierou podporujú Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne a taktiež vakcinačné centrá. Vojaci sú vyčleňovaní na funkcie vodičov intervenčných tímov a v neposlednom rade v pravidelných intervaloch vykonávajú PCR a AG odbery pre imobilných občanov formou výjazdových tímov v rámci Trenčianskeho kraja. Počas víkendov vyčleňuje prápor profesionálnych vojakov samosprávam k zabezpečeniu testovania v mestách a obciach.
Dôkazom zodpovedného plnenia úloh je aj skutočnosť, ktorá sa odohrala počas hliadkovania železničnej polície s príslušníkom práporu. Počas bežnej kontrolnej činnosti vo vlaku natrafili na nehybne ležiacu osobu vo vagónovom kupé, ktorá nereagovala na výzvy polície. Následným preverením bolo zistené, že daná osoba je v bezvedomí. Zásahom príslušníka policajného zboru a poručíka Miloslava Hrabovského, privolaním rýchlej záchrannej pomoci a včasným vykonaním život zachraňujúcich úkonov, zachránili život danej osobe.
Plnením nielen týchto úloh profesionálni vojaci dokazujú, že sú neustále pripravení pomáhať občanom Slovenskej republiky v tejto neľahkej situácii.

Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19Plnenie úloh v boji proti COVID-19

Autor: npor. Mgr. Ľuboš DETKO, kpt. Ing. Michal HLOŽKA, mjr. Ing. Ján ŠVARC , Foto: kpt. Ing. Ivan KRAUSKO - Dátum: 19.03.2021
Čítanosť: 4040
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share