Preskocit navigáciu

Slovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenie


Slovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenie

Slovenskí delostrelci vyslaní na plnenie úloh v rámci predsunutej prítomnosti v Lotyšsku dosiahli významný pokrok v rámci svojej prípravy na medzinárodnú spoluprácu. Po príchode do krajiny sa úspešne aklimatizovali a oboznámili sa s pravidlami a procedúrami zaužívanými v medzinárodnom prostredí.

Jedným z hlavných cieľov prvotného výcviku bolo zvládnutie streľby z ručných zbraní a zdravotnícka príprava. Naši delostrelci preukázali vysokú úroveň profesionálnych zručností počas streleckého výcviku, čo potvrdilo ich pripravenosť na nasledujúce úlohy. Zároveň absolvovali aj intenzívnu zdravotnícku prípravu, ktorá im umožní poskytnúť nevyhnutnú prvú pomoc a zdravotnú starostlivosť v prípade núdze.

Okrem vojenských povinností sa slovenskí delostrelci zapojili aj do kultúrneho života základne. Počas osláv „Dňa Kanady“ mali možnosť prezentovať Slovensko a jeho bohatú kultúru. Svojich medzinárodných kolegov nadchli varením tradičných bryndzových halušiek, ktoré mali veľký úspech a bolo rozdaných viac ako 800 porcií. Táto aktivita nielen že obohatila kulinárske zážitky prítomných, ale aj prispela k posilneniu priateľských vzťahov a vzájomného porozumenia medzi vojakmi z rôznych krajín.

Naši delostrelci sú teraz plne pripravení na svoje pôsobenie v rámci medzinárodného delostreleckého oddielu – Multinational Artillery Battalion Group. Po úspešnej aklimatizácii a dokončení prvotného výcviku stoja pred nimi nové výzvy, na ktoré sú však vďaka svojej dôkladnej príprave a odhodlaniu dobre pripravení.

Príslušníci Slovenského kontingentu opäť preukázali svoju profesionalitu a schopnosť sa úspešne integrovať do medzinárodného tímu, čím prispievajú k posilneniu bezpečnosti a stability v regióne.


Slovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenieSlovenskí delostrelci v misii v Lotyšsku úspešne aklimatizovaní a pripravení na pôsobenie

Autor: eFP , Foto: eFP - Dátum: 03.07.2024
Čítanosť: 491
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share